Matijas Ovald

Matijas Ovald

Matijas Ovald je rođen 1979. godine u Lozani u Švajcarskoj. Diplomirao je na Filološkom fakultetu i predaje francuski i engleski jezik. Jedan je od autora grupe Caractères mobiles, koja piše tekstove za čitaoce po porudžbini. Bio je na rezidencijalnom boravku u Istituto Svizzero u Rimu. Tišina u nasleđe, objavljena na francuskom jeziku 2018. godine u izdavačkoj kući Editions d’autre part, njegov je prvi roman.

U izdanju Partizanske knjige: Tišina u nasleđe.

Marija Pavlović

Marija Pavlović

Marija Pavlović, rođena 1984. godine u Leskovcu, živi i radi u Beogradu kao kopirajterka, urednica e-magazina i spisateljica. Autorka je dramskog teksta Čudan slučaj gospođe Džekil i doktorke Hajd izvedenog dva puta u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu, kao i zbirke kratkih priča Horor priče svakodnevice (Matica srpska, Novi Sad, 2014.) koja je bila u užem izboru za nagrade Biljana Jovanović i Dušan Vasiljev. Kratke priče su joj objavljivane u zbornicima beogradskog udruženja Oksimoron, zrenjaninskom časopisu Ulaznica, kao i na zagrebačkom Festivalu Europske Kratke Priče. Učestvovala je u regionalnom književnom projektu Pisci za budućnost, u sklopu projekta Dijalog za budućnost koji predstavlja zajedničku inicijativu Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija (UN). Učesnica je festivala kratke priče Kikinda short 2016. godine i njegovog pratećeg programa.

U izdanju Partizanske knjige: 24.

Goodreads

Jana Radičević

Autor fotografije: Dado Ljajević

Jana Radičević rođena je 1997. u Podgorici. Studije germanistike završila je na Filološkom fakultetu u Nikšiću, a kao studentkinja na razmjeni boravila je i na univerzitetima u Marburgu i Gracu. Trenutno je na master studijama na Univerzitetu Vircburg u Njemačkoj. Članica je književne grupe Forum mladih pisaca koja se okuplja u podgoričkom KIC-u „Budo Tomović“ od 2015. godine. Prva zbirka poezije ako kažem može postati istina objavljena joj je 2019. u izdanju Partizanske knjige. Poezija joj je prevođena na njemački, engleski, francuski, makedonski, albanski, ruski, slovenački i grčki. Najmlađa je dobitnica godišnje literarne stipendije Writer of the City of Graz za 2020/21 koju svake godine dodjeljuje grad Grac.

U izdanju Partizanske knjige: Ako kažem može postati istina, Zona neutralnog pritiska.

WikipediaGoodreads & Website

Paskal Rebete

Pascal Rebetez

Autor fotografije: Augustin Rebetez

Paskal Rebete je rođen 1956. u kantonu Jura u Švajcarskoj. Novinar i urednik u penziji, autor je petnaestak knjiga.

U izdanju Partizanske knjige: Teška kategorija.

Wikipedia

Mari Redone

Marie Redonnet - Jacques Sassier (c) Gallimard - 1990

Autor fotografije: Jacques Sassier © Gallimard

Mari Redone je rođena 1948. godine. Studirala je književnost, doktorirala na opusu Žana Ženea, predavala umetnost i jezik. Jedno vreme je radila u francuskoj ambasadi u Maroku. Od svog prvog romana, koji je objavljen 1986. godine, Mari Redone stvara fascinantna dela obavijena velom njene moćne uobrazilje kojom ispituje svet u kom živimo. Pored zbirke kratkih priča Silsi, napisala je i veći broj romana i drama.

U izdanju Partizanske knjige: Silsi.

Wikipedia & Goodreads

Ričard Ovejn Roberts

Richard Owain Roberts

Posle diplome osnovnih studija književnosti sa Univerziteta u Mančesteru i master studija pisanja na Univerzitetu u Liverpulu, Ričard Ovejn Roberts 2015. godine objavljuje debitantsku knjigu priča Sva mesta na kojima smo živeli. On je glavni lik filma u pripremi CONCRETE ULTRA, dokumentarca koji prati promotivnu turneju povodom srpskog izdanja knjige. Roberts je nedavno osvojio nagradu PENfro za kratku priču. Zdravo druže nedostajao si nam je njegov prvi roman, za koji je dobio prestižnu alternativnu Not the Booker nagradu za najbolju knjigu napisanu na engleskom jeziku 2020. godine. Rodio se i odrasta u Inis Monu, a danas živi u Kardifu sa suprugom, ćerkama i mačkom Ebi boginjom.

U izdanju Partizanske knjige: Sva mesta na kojima smo živeli, Zdravo druže nedostajao si nam.

Wikipedia & Goodreads

Stiv Sem-Sandberg

Stiv Sem Sandberg

Stiv Sem-Sandberg je rođen u Oslu, Norveška, 1958. godine. Jedan je najpoznatijih i najprizantijih švedskih pisaca. Radi kao književni kritičar u vodećem dnevnom listu Dagens Niheter u Stokholmu. Njegov roman Ubogi u Lođu osvojio je 2009. godine najvažniju švedsku književnu nagradu Avgust, a od tada je preveden na dvadeset sedam jezika. Roman Izabrani doživeo je sličan uspeh. Osvojio je Prix Médicis u Francuskoj za najbolji prevedeni roman 2016. godine, kao i nagradu Prix Transfuge za najbolji evropski roman. Njegov poslednji roman Bura (StormenThe Tempest) objavljen je 2016. godine. Živi u Stokholmu i Beču.

U izdanju Partizanske knjige: Izabrani.

Wikipedia & Goodreads

Vil Self

Will Self

Vil Self je autor većeg broja fikcionalnih i nefikcionalnih tekstova, uključujući roman Umbrella, koji se našao u užem izboru za Bukerovu nagradu. Živi u Londonu.

U izdanju Partizanske knjige: BULezgarije.

Wikipedia & Goodreads

Milica Sniva

Milica Sniva

Milica Sniva je rođena 1986. u Beogradu. Diplomirala je socijalnu politiku i socijalni rad na Fakultetu političkih nauka. Majka. Piše.

U izdanju Partizanske knjige: Simptomi.

Veb-sajt: milicasniva.com

Imejl: milicasniva@gmail.com

Srđan Srdić

Srđan Srdić

Srđan Srdić rođen je 1977. godine u Kikindi. Autor je romana Mrtvo polje (2010) i Satori (2013), zbirki priča Espirando (2011) i Sagorevanja (2014), kao i knjige eseja Zapisi iz čitanja (2014). Dobitnik je sledećih književnih nagrada: Ulaznica (2007), Laza Lazarević (2009), Biljana Jovanović (2012), Edo Budiša (2012), kao i stipendije iz Fonda Borislav Pekić (2010). Tekstovi i knjige Srđana Srdića prevedeni su na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik. Živi u Mikro-naselju, pored Kikinde.

U izdanju Partizanske knjige: Srebrna magla pada, Satori, Ljubavna pesma.

Wikipedia & Goodreads

Prijavite se na naš newsletter

Budite uvek u toku, ne propustite naše akcije i iznenađenja!