Milica Sniva

Milica Sniva

Milica Sniva je rođena 1986. u Beogradu. Diplomirala je socijalnu politiku i socijalni rad na Fakultetu političkih nauka. Majka. Piše.

U izdanju Partizanske knjige: Simptomi.

Veb-sajt: milicasniva.com

Imejl: milicasniva@gmail.com

Srđan Srdić

Srđan Srdić

Srđan Srdić rođen je 1977. godine u Kikindi. Autor je romana Mrtvo polje (2010) i Satori (2013), zbirki priča Espirando (2011) i Sagorevanja (2014), kao i knjige eseja Zapisi iz čitanja (2014). Dobitnik je sledećih književnih nagrada: Ulaznica (2007), Laza Lazarević (2009), Biljana Jovanović (2012), Edo Budiša (2012), kao i stipendije iz Fonda Borislav Pekić (2010). Tekstovi i knjige Srđana Srdića prevedeni su na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik. Živi u Mikro-naselju, pored Kikinde.

U izdanju Partizanske knjige: Srebrna magla pada, Satori, Ljubavna pesma.

Wikipedia & Goodreads

Dragoljub Stanković

Dragoljub Stanković

Dragoljub Stanković je rođen u Jagodini 1971. godine. Pesnik je, kritičar, intervjuer, kolumnista, prozaist, urednik. Pisao za portal E-novine, podlistak Beton, list Danas, za mnoge književne časopise, kao i Treći program radio Beograda. Objavio tri knjige poezije: Pesme jednog dana (KOV, 2005), Barka tela (KOV, 2010), S onu stranu noći (Levo krilo, 2014) i roman Beogradski Kiklop (2017). Živi u Beogradu.

U izdanju Partizanske knjige: Beogradski kiklop, Pohvala slabosti.

Goodreads

Aleksander Troki

Alexander Trocchi

Aleksander Troki je rođen u Glazgovu 1925. godine. Nakon prve godine studija odazvao se vojnom pozivu i pristupio Kraljevskoj mornarici. Tri godine kasnije vratio se da završi studije, putovao po Evropi i nastanio se u Parizu, gde je uređivao avangardni književni časopis Merlin. Kontroverzni izdavač Olimpija pres objavio je 1954. prvu verziju njegovog romana Mladi Adam i upravo tada Troki postaje heroinski zavisnik. Zatim se preselio u SAD, najpre u Njujork, gde je radio na jednoj barži, a potom u Kaliforniju, stecište zajednice bitnika. U tom periodu napisao je svoju verovatno najpoznatiju knjigu, roman Kainova knjiga (1961). Šezdesetih godina se preselio u London, gde je sve manje pisao, i tamo ostao do smrti 1984.

U izdanju Partizanske knjige: Mladi Adam.

Wikipedia & Goodreads

Juhan Haštad

Juhan Haštad

Autor fotografije: John Erik Riley

Juhan Haštad (Johan Harstad), rođen 10. februara 1979. u Stavangeru, norveški je romanopisac, pripovedač, dramaturg i grafički dizanjer koji živi i radi u Oslu. Debitovao je kao dvadesetdvogodišnjak 2001. godine zbirkom kratkih proznih tekstova Nadalje ćeš samo stariti, a 2002. je objavio zbirku kratkih priča Ambulanta kola. Njegov prvi roman, Baz Aldrin, gde si nestao u svoj ovoj zbrci? objavljen 2005. u Norveškoj, preveden je na više od deset jezika. Haštad je tokom 2009. bio angažovan kao prvi dramaturg-rezident Norveškog narodnog pozorišta u njegovoj istoriji. Dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada i priznanja.

U izdanju Partizanske knjige: Nadalje ćeš samo stariti, Hitna pomoć.

Wikipedia & Goodreads

Ibrahim Hadžić

Ibrahim Hadžić

Rođen je u Rožajama (Crna Gora) 1944. godine. Diplomirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Poeziju piše više od 50 godina. Objavio je 16 knjiga pesama, 5 proze i drugih radova, 10 knjiga o gljivama. Prevodi poeziju s ruskog jezika. Dobitnik je više značajnih književnih nagrada. 20 godina bio je urednik u Školskoj redakciji TV Beograd. U zlom vremenu, pod pritiskom „političkih komesara“, morao je da podnese ostavku i napusti Televiziju. Jedan je od osnivača Mikološkog društva Srbije i jedan od pokretača i urednika časopisa Svet gljiva. Ibrahim Hadžić pripadao je, i danas pripada, nezavisnom krugu intelektualaca. Živi u Beogradu.

U izdanju Partizanske knjige: Zrnca.

Wikipedia & Goodreads

Ris Hjuz

Ris Hjuz

Ris Hjuz je rođen u Velsu, a živeo je u mnogim zemljama. Trenutno boravi u Indiji. Počeo je da piše književna dela u ranom uzrastu i njegova prva knjiga, pod imenom Worming the Harpy, objavljena je 1995. Otad je objavio više od četrdeset knjiga. Nedavno je završio ambiciozan projekat koji je podrazumevao pisanje tačno hiljadu povezanih pripovesti. Trenutno radi na zbirci krimi priča pod nazivom The Reconstruction Club i romanu The Hippy Quixote. Takođe piše pesme i pozorišne komade.

U izdanju Partizanske knjige: Postmoderni mornar.

Wikipedia & Goodreads

Ljiljana D. Ćuk

Ljiljana Ćuk

Ljiljana D. Ćuk je rođena u Zrenjaninu 1982. godine. Završila je Filološki fakultet. Bavi se digitalnim marketingom. Objavljeno joj je poneko pisanije. Kad nije online, pušta muziku. Živi u Beogradu. Sanja o Berlinu.

U izdanju Partizanske knjige: Neki drugi.

Goodreads

Karil Filips

Caryl Philips

Karil Filips (Caryl Phillips; 1958, Sent Kits), u Britaniju se preselio sa četiri meseca. Odrastao je u Lidsu, a studije Engle­skog jezika i književnosti završio je na Oksfordskom univer­zitetu. Početak njegove književne karijere obeležili su pozorišni komadi Strange Fruit (1980), Where There is Darkness (1982) i The Shelter (1983). Autor je brojnih drama i dokumentaraca za radio i televiziju, kao i scenarija za filmove Playing Away (1986) i The Mystic Masseur (2001) po istoimenom romanu V. S. Najpola. Objavio je romane: The Final Passage (1985), A State of Independence (1986), Higher Ground (1989), Cambridge (1991), Crossing the River (1993), The Nature of Blood (1997), A Distant Shore (2003), Dancing in the Dark (2005), Foreigners (2007), In the Falling Snow (2009), The Lost Child (2015) i A View of the Empire at Sunset (2018), a u dokumentarnu prozu spadaju The European Tribe (1987), The Atlantic Sound (2000), A New World Order (2001) i Colour Me English (2011). Priredio je antologije pod naslovom Extravagant Strangers: A Literature of Belonging (1997) i The Right Set: An Anthology of Writing on Tennis (1999). Njegova dela su prevedena na preko deset jezi­ka. Dobitnik je brojnih nagrada za drame i romane među koji­ ma se posebno ističe James Tait Black Memorial Prize za roman Crossing the River, koji se našao i u užem izboru za Bukerovu nagradu 1993. Roman A Distant Shore, nominovan za Buke­rovu nagradu i PEN/Faulkner Award 2003, osvojio je 2004. Commonwealth Writers Prize. Član je Kraljevskog društva za književnost i Kraljevskog društva za umetnost, kao i poča­sni predavač na Kraljičinom koledžu Oksfordskog univerziteta. Predavao je na univerzitetima u Gani, Švedskoj, Singapuru, Barbadosu, Indiji i Sjedinjenim Državama, gde trenutno radi na Univerzitetu Jejl.

U izdanju Partizanske knjige: Daleka obala.

Wikipedia & Goodreads

Prijavite se na naš newsletter

Budite uvek u toku, ne propustite naše akcije i iznenađenja!